Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

Laswerken

 

Laswerk

 

MIG/MAG-lassen deze afkorting staat voor Metaal Inert Gas - Metaal Actief Gas. Ook wel CO2 lassen genoemd.  CO2 lassen +/- 1948 waarbij de overgang naar MIG/MAG lassen in +/- 1958.

MIG/MAG lassen behoort tot de groep elektrische booglas processen. De boog wordt onderhouden tussen een continu aangevoerde lasdraad en het werkstuk waarbij het smeltbad omgeven is van een beschermgas. de functie van het beschermgas is de buitenlucht te verdringen en de boog te ioniseren- geleidend maken.

                             alt

Door de ontwikkelde warmte in de boog smelt de lasdraad af waarvan vervolgens de druppels in het smeltbad belanden. Deze druppels smelten samen met de gesmolten moeder materiaalen en er ontstaat na stollingen een lasverbinding. In de omgeving van het smeltbad zijn gassen als zuurstof, waterstof en stikstof die het vloeibare smeltbad willen binnen dringen. Zij gaan een verbinding aan met het gesmolten metaal. Deze verbindingen hebben een negatieve invloed op de mechanische eigenschappen van het lasmetaal. Hierbij denken we aan de sterkte maar ook porositeit en scheuren ontstaan. Om deze reactie te voorkomen laten we een beschermgas om het smeltbad en de boog stromen.Dit is bij het MIG lassen een Inert gas als Argon en bij MAG lassen een Actief gas als Agon- Kooldioxide (CO2/ Koolzuur) of een extra toevoeging van zuurstof. MIG lassen met een Inert gas (dat niet (chemisch) reageert met het smeltbad  gebruikt voor non-ferro metalen als aluminium, koper en nikkellegeringen. MAG lassen met een Actief gas voor het lassen van alle staalsoorten inclusief roestvast staal.

Klantenservice

Bedrijfsinformatie

  • Hinmanweg 9y
  • 7575BE Oldenzaal
  •  
  • Telefoon:
  • +31 (0) 642 40 86 03
  •  

 

U kunt online via uw bank betalen